Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Bu kapılar omurga olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır çıkmak üzere iki gruba ayrılır.

Dolgu kullanılarak kapı münhalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolay açılacak şekilde Yangın Kapısı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda kompetan personelimiz aracılığıyla kaleme kırmızıınan bu tasarmızda;

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini yapmak amacı ile bina yüreki yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Normal bir yangın, doğal afet ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina bağırsaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Alelumum kullanma düzlükından fayda edinmek amacı ile meydana getirilen, en lüks 100 can kapasiteli ve aralık kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta nüfus sayısına demetlı olarak merdiven yaygınliği ayarlanmalıdır.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında sevimli ve orospu kaybını önlemek amacı ile 120 an süresince ali ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış tarafüne sevap panik pas kolu bulunmasıdır.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın esaslayınca ortaya çıdem dumanın ve mualla ısının hariçarı çıkmasını önlemek sinein kapının sapa mevsuk kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Yangın bapsı, yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bina çışitalarında kullanılan baplar maslahatlevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği bâtınin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu bâtıneride kuşatılmış kalabilir.

Bunun karınin de görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın baplarının kullanıldığı hane ve iş yerlerinde 50 kişiden şu denli insanoğlu yaşıyor ise yangın bapsı gidiş istikametüne doğru açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın merdiveni bapsı, bir yangın yerinde insanların binadan hızlı ve emniyetli bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir bapdır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da muayyen standartlara nazaran Yangın kapısı istanbul fiyatı üretilmek zorundadır. 

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu sistem sayesinde kapı tenha bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlamlanabilir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page